2015-11-02 14:57:12 | 0 komentarzy
Pikantne dyniowe caffe latte - idealne na jesień!
Tagi: alfredo-espresso, nowosci, kawa, monin
Październik ma szczęście do kolorów – liście na drzewach pysznią się wszystkimi odcieniami złota, rudości i purpury, a na straganach królują optymistycznie pomarańczowe dynie.  Zapewne wielu z Was ma w najbliższych planach pracowite wycinanie dyniowej latarni albo przygotowywanie najbardziej twarzowego z przerażających strojów ; )
Te wszystkie miłe zajęcia będą jeszcze przyjemniejsze w towarzystwie naszego korzennego, delikatnie pikantnego dyniowego caffe latte – zobaczcie, jak je przygotować:

Co będzie potrzebne:
- espresso doppio (czyli podwójne espresso). Możecie przygotować je np. z Alfredo Super Bar, najwygodniej w takim dzbanuszku.
- 20 ml syropu Monin Pikantna Dynia
- 200 ml mleka

Jak przygotować:
- Do wysokiej szklanki  o pojemności 300 ml (np. tej) wlać syrop.
- Mleko spienić tak, aby otrzymać 1,5 cm piany. Naczyniem ze spienionym mlekiem stuknąć o blat i odstawić do rozdzielenia mleka i piany.
- W dzbanuszku przygotować espresso doppio.
- Delikatnie, po łyżce wlać do szklanki mleko, a na powierzchnię  nałożyć  około 1,5 cm piany.
- do dzbanka z espresso dolać odrobinę gorącej wody, a następnie rozcieńczoną kawę powoli wlać do szklanki, aby utworzyła warstwę między mlekiem a pianą.
Może jeszcze odrobina cynamonu na wierzch i  gotowe : )
 
Zaloguj się lub zarejestruj aby dodawać komentarze!




NEWSLETTER

Dołącz do newslettera, aby otrzymywać informacje o najniższych cenach, najświeższych nowościach i okazjach

J. J. DARBOVEN Poland Sp. z o.o.

ul. Stoczniowców 2A, 84-230 Rumia
tel. (58) 671 21 71, fax (58) 671 27 03
info@darboven.pl


NIP: 586-01-66-576, KRS: 0000182486
Sąd Rejonowy w Gdańsku, XVI Wydział Gospodarczy
Kapitał zakładowy: 6 240 154,80zł
Kapitał wpłacony: 6 240 154,80zł